tisdag 25 oktober 2011

MVC-vänner

När vi vänta vårt första barn deltog vi i en föräldragrupp på Mvc som så många andra föräldrar. Man vi hade äran att hamna i en unik grupp med helt underbara blivande föräldrar. Ja jag vet det är helt galet. Har förstått att det inte är så det ska va. Man ska tycka att alla andra föräldrar i gruppen är neurotiska, töntiga, hispiga, konstiga, galna, klämkäcka och inte alls som oss. Man ska inte ha något gemensamt och som följd kan man ju inte ha något utbyte av dom andra.

Det är snart 5 år sedan vi sågs första gången och för någon helg sedan sågs vi åter igen alla. En gymnasielärare, en ekonom, en präst, två arkitekter, en blivande grundskollärare, en barn- och ungdomsvetare, en koordinator. En brokig skara med en ännu brokigare bakgrund. Med olika levnadsvanor och levnadsvillkor. Med olika uppfattningar om barn, förhållande, jobb och allt annat.

Men jäklar vad denna grupp har berikat mitt liv. Den har givit nya perspektiv på mycket. Den har stöttat, puschat, uppmuntrat, lyssnat. Anledning? Alla la ner garden direkt. Ingen ville vara bäst eller mest synd om. Ingen dömde.

Vi hamna i en bra Bvc-grupp också. Sug på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar